First LEGO League med Skälltorpsskolan

Varje år går en världsomspännande tävling som inkluderar robot-LEGO av stapeln för barn och ungdomar. (Upp till 16 år) Tävlingen heter First Lego League. Varje år är det ett nytt tema. I år är det Senior Solutions. Tävlingen består av flera delar som bedöms var för sig. En del handlar om att bygga och programmera en LEGO-robot för att utföra olika uppgifter på en bana. En annan del handlar om att hitta på en innoativ lösning på årets tema, ett forskningsprojekt som ska redovisas och marknadsföras. I år skulle man hitta lösningar som gör livet enklare/bättre för vår äldre befolkning. Det kan handla om rena uppfinningar.

Skälltorpsskolan på Hisingen (Göteborg) där jag arbetar som NO-lärare deltar i tävlingen för tredje året i rad. Det är de så kallade Vetenskapsklasserna som är med. Först har vi en lokal tävling på skolan för att avgöra vilka sex lag som ska gå vidare till den regionala finalen på Chalmers. Tävlingen på Chalmers avgjordes nu i lördags. Göteborgs Posten uppmärksammade tävlingen på Chalmers: Artikel i GP 10 nov 2012

Det lag som vinner den regionala tävlingen på Chalmers går vidare till en nordisk final i Oslo. Inget lokal från min skola vann tyvärr, men vi vann flera delpriser: teknikpriset, marknadsföringspriset och robotpriset. Min egen klass (8E) vann teknikpriset och kom till semifinal i robotkörningen. Imponerande!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: